Casa Ming by LGZ Taller de Arquitectura

Designed by LGZ Taller de Arquitectura, this modern two-storey residence is situated in Monterrey, Nuevo Leon, Mexico.

001-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

002-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

003-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

004-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

005-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

007-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

012-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

013-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

014-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

015-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

021-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

023-casa-ming-lgz-taller-de-arquitectura

 

Description by LGZ Taller de Arquitectura

The design of the house generates a perception of spaciousness well above the square meters of actual construction. Each one of the generated spaces follow the priority of extending the sight lines: the long entrance corridor that elongates through a linear garden outside; the long stairs that links the second level with the first one and continues towards the length of the swimming pool; every distributing zone visually reaching a perspective of the inner patio.

The ample roof heights, as well as the design of ceilings emphasize the perceived spaciality, contributing to this factor also the strategic positioning of windows and skylights, which enhance natural light while blocking the not-so-engaging views of nearby built context and framing the better views of natural background. The simplicity of the exterior form reflects the inwardly attitude of the house: closed from the outside world, safely open from the inside.

Materials alternate in series of contrasting themes that articulate interior and exterior design: from the white purity of the walls, through the dark stone tones of the floor, the sandy colors of the main wall that connects the main length of the project, to the natural wood tones in furniture, decks and art objects.

Nature flows in and around the house and enriches it. The posterior garden is populated by native plants (from grasses, shrubs, oak trees) which have low maintenance and water requirements. The interior patio affords great views of the green wall from the first and second floor bringing shadow, freshness and relaxing views to every interior space in the house.

Photography by Jorge Taboada

Visit LGZ Taller de Arquitectura

Leave a Reply

replique sac a main replique sac a main pas cher replica handtaschen replica handtaschen replica chanel borse replica borse replica louis vuitton bolsos replica bolsos replica handtassen replica handtassen է֧֧ӧ ާܧ ֧ݧڧܧ ާܧ replica rolex uhren replica bolsos ֧ݧڧܧ ާܧ replica gucci handtassen replica hermes handtassen replique sac de luxe է֧֧ӧ ާܧ
replica rolex uhren replica hermes taschen replica louis vuitton handtaschen